Se zlatem na věčné časy


Španělská La Caixa získala přes 16 milionů akcií Erste

09.01.2010 20:08

https://finweb.ihned.cz/c1-37342580-spanelska-la-caixa-ziskala-pres-16-milionu-akcii-erste

Criteria Caixa uvedla, že jí investice umožní přístup do střední a východní Evropy, která má podle firmy dlouhodobý růstový potenciál.
reklama
Erste Bank
Španělská investiční společnost Criteria Caixa Corp SA navýšila svůj podíl v rakouské Erste Group na 5,1 procenta z celkového počtu akcií skupiny v oběhu. Mezi majoritním akcionářem Erste Group, Nadací Erste, a španělskou společností byla ve středu podepsána také smlouva o obchodní spolupráci, která poskytne oběma institucím vzájemný přístup ke klientům na svých domácích trzích. ČTK to dnes sdělila Hana Cygonková z tiskového odboru Erste Group Bank.

Nově získaný podíl představuje celkově 16,2 milionu akcií skupiny Erste Group. "Jsme potěšeni, že se jedna z nejúspěšnějších retailových bank v Evropě, která má podobný charakter a filozofii jako Erste Group, rozhodla stát naším partnerem. La Caixa může navíc poukázat na úspěšnou historii strategických partnerství, kde vystupuje jako spolehlivý a podpůrný minoritní akcionář," uvedl generální ředitel Erste Group Andreas Treichl.

Criteria Caixa uvedla, že jí investice umožní přístup do střední a východní Evropy, která má podle firmy dlouhodobý růstový potenciál. Prezident a generální ředitel společnosti la Caixa Juan María Nin byl na nedávné valné hromadě Erste Group zvolen členem její dozorčí rady.

Criteria Caixa je dceřinou společností největší španělské spořitelny la Caixa vlastnící investice v průmyslových a finančních společnostech.

Erste Group má klienty v osmi zemích střední a východní Evropy a je předním poskytovatelem finančních služeb v regionu. Na konci letošního března zaměstnávala skupina 52.385 lidí. Členem skupiny je i Česká spořitelna.

Autor/ři: ČTK, Reuters

 

—————

Zpět